Rukkedalen landhandleri

Fredag 3. juni ble landhandelen i Rukkedalen åpnet igjen etter 19 år med dørene lukket. Marianne og Svein Ole Østdahl er nye verter. De har et godt utvalg med  kortreist mat og ferske bakevarer. I tillegg har de kaffe/te, interiør- og hudpleieprodukter. Det var mange som kom på åpningsdagen og som gledet seg over at handelen er åpen igjen.

«Handelen» ble utpekt som Nes kommunes kulturminne i 1997. Det skulle da lages til en spesiell tilstelling den 20. august, og Nes kommune vende seg til Nes historielag, og ba laget om å stå for heile arrangementet. Vi kontakta m.a. Nes hornmusikklag, som stilte opp og gjorde dagen til en fest. Per Liahagen og Magne Rebne sto for eit artig innslag som to handlande gubbar, og elles var det felemusikk av Frank Syversrud og taler bl.a. av Haldor Lian som da representerte Nes kommune. Kulturminnestafetten kom til Rukkedalen med hest og kjerre. De kom da fra Gol, og vi skulle bringe stafetten vidare til Flå.

Nes historielag synes det er spesielt gledelig at handelen kommer i drift igjen og ønsker Marianne og Svein Ole lykke til!

Leder Leif Olav Klype overrakte Rukkedalen landhandleri ei gammal vekt som gave fra Nes historielag.

Rukkedalen landhandleri Kø ved disken
Mange sto i kø for å kjøpe godteri og delikatesser på “Handelen”.

 

Share