NM i friidrett 1987 – film til salgs

Nm friidrett 1987NM i friidrett i 1987 var en stor begivenhet i Nes og en bygdedugnad av det sjeldne. Nesbyen var stappfull av deltakere, tilreisende publikum, presse og kringkasting. I tre dager, fra 14. til 16. august, gikk det i ett, både på og utenfor idrettsbanen.

NM-komiteen ville dokumentere dette  for ettertida og engasjerte profesjonelle filmfolk til å lage en film. Fotografen Lars Rørholt og reporteren Arne Tverrvaag tok jobben.
NM-festen ble til en film på godt og vel 30 minutter. Det ble en film med høy kvalitet. Med  spesiell  tillatelse fra NRK er det klippet inn sekvenser fra NRKs direktesending fra Nesbyen Idrettssenter.

Det ble laget bare noen få kopier av filmen.  Den har derfor vært en eneste stor hemmelighet til nå.  For å redde denne unike dokumentasjonen har Torstein Hanserud og Nes historielag laget kopier, som nå er til salgs på NILs kontor.  Det er film som nå er Nes-historie og som også kan inspirere. For Nes og Nesbyen IL klarte det i  1987.

Filmen kjøpes på Nesbyen idrettslags kontor og koster kr 150.